Oncofit

Trainingstherapie voor cliënten met kanker

Voor mensen die onder deskundige begeleiding hun conditie op peil willen houden of verbeteren tijdens of na de behandeling van kanker.

De behandeling van kanker kan bestaan uit een operatie, chemotherapie en/of bestralingen. Tijdens en na deze behandeling treden vaak lichamelijke klachten en vermoeidheid op. Hierdoor neemt de conditie en vaak ook het psychisch welbevinden af.

Door te bewegen onder professionele begeleiding kunnen vermoeidheidsklachten verminderen en leert u beter ervaren wat u aan kunt. Zo kunt u uw lichamelijke en geestelijke conditie op verantwoorde wijze verbeteren.

Oncofit is bewegen op maat voor oncologie patiënten volgens de richtlijn oncologische revalidatie. In onze praktijk zijn we opgeleid om u hierbij te begeleiden. Het hebben van lymfoedeem is geen probleem. De therapie en training worden in overleg en naar persoonlijke behoeften samengesteld.

Het blijkt prettig te zijn om naast alle behandelingen en ziekenhuisbezoeken, op een positieve en opbouwende manier met het lichaam bezig te zijn.